| Actief opvoeden

Zit je wel eens met je handen in het haar als je kind weer eens anders reageert dan je had gehoopt? Geregeld zijn er opvoedsituaties waar je als opvoeder denkt: “Wat moet ik nu doen om het weer prettig te krijgen in huis”. Als je kind een puber is komt dit geregeld voor, maar eigenlijk op alle leeftijden maak je pittige opvoedsituaties mee dat je even niet meer weet hoe te reageren. Wil je jouw manier van opvoeden en reageren bijschaven met als doel het contact met je kind te verbeteren? Volg dan nu de Workshop ‘ACTief Opvoeden’ in het nieuwe Centrum ACTerhoek aan de Polstraat en word de opvoeder die je graag wilt zijn.

De workshop maakt je bewust van:

  • Hoe je reageert op het gedrag van je kind
  • Welke opvoeder je graag wilt zijn
  • Wat je in de weg zit om de opvoeder te zijn die je wilt zijn
  • Bewust in het hier en nu aanwezig zijn, samen met je kind
  • Wat voor jou belangrijke opvoedwaarden zijn
  • Je (pieker) gedachten of je wel een goede opvoeder bent

ACTief Opvoeden (boek geschreven door Denise Matthijssen) is gebaseerd op de Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). ACT is een relatief nieuwe therapievorm, die inzicht geeft in jezelf. Het maakt helder wat echt belangrijk is in jouw leven. ACT stelt dat pijn, verdriet en onzekerheid bij het leven horen. Die gedachte past over het algemeen niet bij onze ideeën over het leven, we zien geluk als normaal. Onzekerheid en verdriet zijn niet gewenst. De ervaring leert echter dat controle houden over pijn, verdriet of frustraties niet effectief is. Volgens de ideeën van ACT raken mensen daardoor juist verder af van hoe zij willen zijn. ACT biedt een alternatief voor controle: acceptatie van wat er is en doen wat er voor jou toe doet.

Wanneer:  3 maandag avonden: 2, 9 en 23 oktober 2023.

Tijd: 19:30 – 21:30u  

Maximaal aantal deelnemers: 6. Dus geef je snel op!

Voor meer informatie of opgave: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Locatie: Polstraat 1A, Aalten 

Prijs voor 3 avonden: € 95,- p.p. (incl. koffie/thee) (Excl. boek “ACTief Opvoeden). Als je als opvoedpartners samenkomt, dan geldt een tarief van € 175,- en ontvang je dus € 7,50 korting per persoon.  Vergoeding mogelijk via aanvullende verzekering. Vraag naar de mogelijkheden.

Volg ons

Contact

ACTerhoek
Polstraat 1a
7121 DH Aalten
0612838219
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.